Pasta de dovlecei

de Angelina_Elena in Jamie Oliver, 17 Iul 2013 | 11132 vizualizari

 

Reteta a la Jamie Oliver, vazuta la Julie!

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei subtirei
  • 3 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • coditele de la 1 ceapa
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de dovlecei:

Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei la incins.

Adaugam apoi coditele de ceapa verde taiate fin si le lasam 2 minute sa se caleasca.

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem cubulete si ii adaugam peste ceapa in tigaie si amestecam bine.

Reducem focul la minim si acoperim tigaia cu un capac.

Amestecam la fiecare  5 minute timp de 20 de minute, asigurandu-ne ca dovleceii nu se prind de tigaie.

Gatind cu capacul, dovleceii vor lasa zeama si nu se vor prinde de tigaie.

Atunci cand dovleceii s-au inmuiat bine, oprim focul.

Pasam dovleceii cu blenderul, adaugam usturoiul pisat, asezonam cu sare si piper, adaugam 1 lingura de ulei de masline, zeama de lamaie si amestecam usor.

Lasm sa se raceasca, apoi o dam la frigider.

Se serveste cu rosii, castraveti...ce doreste fiecare!

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cumparati dovlecei mici si tari, pentru o aroma mai intensa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pasta de dovlecei a la Jamie Oliver